Διαιτολόγος ή Κλινικός Διαιτολόγος; Ποια η διαφορά;

Η διατροφή περιορισμένης θερμιδικής πρόσληψης επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης;
31/08/2018
Η Vegan Diet – Ένας πλήρης οδηγός για αρχάριους
15/09/2018

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί πολύ τρέξιμο, κάτι που δημιουργεί έντονο στρες και κατ ’επέκταση πολλές ώρες παραμονής στο δρόμο αμελώντας το πιο βασικό κομμάτι της ζωής μας :τη σωστή διατροφή! Η αφαγία ή το πρόχειρο φαγητό επιφέρουν παραπάνω κιλά και για να τα χάσω σωστά και υγιεινά θα πρέπει να επισκεφτώ ειδικό. Τι να επιλέξω άραγε; Διαιτολόγο ή Κλινικό η Διαιτολόγο; Ποια η διαφορά;
Διαιτολόγος, αρχικά, είναι το άτομο που ασχολείται επαγγελματικά με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα αλλά και τη γενικότερη ευεξία. Ο διαιτολόγος δημιουργεί εξατομικευμένες δίαιτες που θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους ή τον προσωπικό στόχο του διαιτώμενου. Επιπρόσθετα ένας διαιτολόγος, δίνει συμβουλές προτίμησης η αποφυγής τροφών, οι οποίες βοηθούν ή εμποδίζουν αντίστοιχα τη μείωση βάρους.
Κλινικός Διαιτολόγος από την άλλη, είναι το άτομο που κάνει ότι ακριβώς και ο διαιτολόγος, ασχολείται όμως κυρίως με σχεδιαση διαιτολογίως σε παθολογικές καταστάσεις και εχει επιπρόσθετες σπουδές και γνώσεις στο κομμάτι της κλινικής διατροφής. Είναι το άτομο που έχει κατάρτιση στα θέματα υγείας, οπότε μπορεί να παρακολουθεί προβλήματα υγείας που απαιτούν διατροφική παρέμβαση. Επομένως σε αυτόν απευθύνονται άτομα με προβλήματα υγείας που χρειάζονται εξειδικευμένη δίαιτα και αδυνάτισμα λαμβάνοντας υπ’όψιν όλες τις παραμέτρους σωστής διατροφής, δίνοντας όμως ιδιαίτερη βάση στο πρόβλημα υγείας και χρησιμοποιώντας τις πιο κατάλληλες μεθόδους έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναμενόμενη και πιο υγιεινή απώλεια.
Συμπερασματικά, η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία, την οποία καθοδηγεί και επιβλέπει τακτικά ο διαιτολόγος μου για να έχω σωστά και υγιεινά αποτελέσματα. Αν όμως, πέρα από την επίτευξη απώλειας βάρους που επιθυμώ, με ταλαιπωρούν και προβλήματα υγείας, τότε θα απευθυνθώ σε έναν Κλινικό Διαιτολόγο γιατί η κατάρτισή του στην υγεία είναι πολύτιμος βοηθός στη συνολική μου προσπάθεια. Τώρα που έμαθα τη διαφορά, ξέρω που θα απευθυνθώ!