Ποιοι είμαστε

To Διαιτολογικό γραφείο βρίσκεται στου Ζωγράφου, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας.  Η πρόσβαση είναι εύκολη με μέσα μεταφοράς καθώς υπάρχει συχνή συγκοινωνία και στάση λεωφορείου ακριβώς κάτω από το γραφείο. Το Διαιτολογικό Γραφείο λειτουργεί νόμιμα με άδεια λειτουργίας Αρ. Πρωτ. 600860- 16/7/2021 στην οδό Λ. Στρ. Παπάγου 57.

Σεβαστη Παπαιωάννου  Διατολόγος- Διατροφολόγος
Η Παπαϊωάννου Σεβαστή είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα «Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής» ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία –Διατροφή» του ίδιου Πανεπιστημίου.
Μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών. Παράλληλα εργάζεται και ως Κλινική Διατροφολόγος –Διαιτολόγος στο Ενδοκρινολογικό ιατρείο Γεώργιου Κανάκη. Έχει εργαστεί ως διαιτολόγος αθλητικής διατροφής στο «Παγκράτιο» γυμναστήριο και ως κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος στην πρότυπη μονάδα γηριατρικής φροντίδας «ΘΑΛΠΟΣ» όπου τέθηκε υπεύθυνη παραγγελιών και παραλαβής τροφίμων καθώς και υπεύθυνη εφαρμογής συστήματος πιστοποίησης ISO9001:2008. Η πρακτική της άσκηση έχει γίνει βιομηχανία τροφίμων «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Θ.ΑΕΒΕ», και επίσης  στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» Τέλος έχει εργαστεί εθελοντικά στο πρόγραμμα διατροφής του Ινστιτούτου «ΠΡΟΛΗΨΙΣ».

 

Μαρία Ρίτσου Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Η Μαρία Ρίτσου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διατολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας. Η εκπαιδευση της συνεχίζεται με το μεταπτυχιακό δίπλωμα Master in Obesity and Weight management απο το πανεπιστήμειο του Βolton.
Εργάζεται απο το 2013 σαν ανεξάρτητη διαιτολόγος στο διαιτολογικό γραφείο του Ζωγραφου έχοντας αναλάβει μεγάλη γκάμα περιστατικών. Το ενδιαφέρον αλλά και οι σχετικές σπουδές της αφορούν  κυρίως με την απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της κέρδισε πολύτιμη εμπειρία κάνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο DNA (Συντάγματος) όπου ασχολήθηκε κυρίως με τη διαχείριση βάρους, την παχυσαρκία και διάφορα προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε 2 διαφορετικά ιατρικά κέντρα αδυνατίσματος με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, τη διαχείριση του βάρους, ενώ παράλληλα ανέπτυξε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης. Επίσης έχει εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε 3 μεγάλα γυμναστήρια της Αθήνας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία σε αθλούμενους, με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής σύστασης και φυσικής κατάστασης, καθώς έχει υπάρξει η ίδια πρωταθλήτρια Ελλάδος στο στίβο (3 και 5 χιλιόμετρα). Σαν αθλήτρια, έχει επιτελέσει μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και έχει συμμετάσχει σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου. Αρθρογραφεί τακτικά στον διαδικτυακό και στον έντυπο τύπο, και μεταδίδει τις γνώσεις και τα τελευταία δεδομένα στο χώρο της διατροφής μέσα από αυτά. Επίσης τα άρθρα του ιστοτόπου της, οποία ενημερώνονται συχνά, και μάλιστα τα αναδημοσιεύονται από άλλους δημοφιλής ιστότοπους. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και συμμετέχει σε συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες στην διοργανωτική επιτροπή. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), του ESPEN (European Society for Clinical Nutrition) και τον GRESPEN (Αντιπρόσωπος του ESPEN) στην Ελλάδα.

 

Βλαζάκης Στέλιος – Εκτέλεση σωματομετρικών μετρήσεων
O Βλαζάκης Στυλιανός είναι τελειόφοιτος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.
 Στη πτυχιακή του εργασία ασχολήθηκε με την αθλητική διατροφή καθώς το θέμα ήταν «Φυτοφαγική διατροφή σε αθλητές αντοχής, θετικές και αρνητικές επιδράσεις για τη βέλτιστη υγεία των αθλητών καθώς και την απόδοση τους». Ολοκλήρωσε τη πρακτική του άσκηση στο διαιτολογικό μας γραφείο. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει πληθώρα ημερίδων, συνεδρίων και σεμιναρίων με διάφορα κλινικά θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως και για πολλές παθήσεις και πως συμβάλει η διατροφή σε αυτές.

 

Στελίνα Σφήκα – Εκτέλεση σωματομετρικών μετρήσεων
Η Στελίνα Σφήκα είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος απόφοιτη απο το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας με θέμα «Το πρότυπο της Μεσογειακής δίαιτας στις συστάσεις ιατρικών εταιρειών και άλλων έγκυρων φορέων για τη διαχείριση και την πρόληψη νοσημάτων» μελέτησε εις βάθος τη Μεσογειακή Διατροφή και τα χαρακτηριστικά της. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Τμήμα Διατροφής του 401 ΓΣΝΑ και στη βιομηχανία τροφίμων “Verve Juices”. Επιπλέον, ως απόφοιτη της ΣΑΝ εργάζεται ως νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο 401 ΓΣΝΑ και διαθέτει πολυετή εμπειρία και σημαντικές γνώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων και με σκευάσματα τεχνητής διατροφής. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων σχετικών με ποικίλα προβλήματα υγείας και με τη διατροφή.