Πώς να απολαύσουμε το καλοκαίρι χωρίς ενοχές

Ποιοι είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί τροφίμων;
28/05/2021
Πώς θα αλλάξουμε συνήθειες που προσθέτουν βάρος
10/07/2021

Ο καιρός βελτιώνεται και μαζί του βελτιώνεται και η διάθεσή μας για μία καλοκαιρινή απόδραση! Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως είναι πως ακόμη και σε αυτές τις σύντομες στιγμές χαλάρωσης δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε! Ακολουθούν λοιπόν μερικά διατροφικά tips για να ακολουθήσετε ώστε η ψυχολογία μας και το σώμα μας να βρίσκονται στην τέλεια φόρμα!!

  • Για το ταξίδι μας επιλέγουμε υγιεινά σνακ που συντηρούνται εύκολα όπως αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, κράκερς ή κριτσίνια
  • Εάν επιλέξουμε να περάσουμε τη μέρα μας στην παραλία φροντίζουμε ώστε να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα, όπως φρούτα, σάντουιτς με λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης.
  • Όταν θα φάμε σε ταβέρνα, επιλέγουμε προσεκτικά τη μερίδα μας! Αποφεύγουμε να καταναλώσουμε τηγανητά γεύματα ή υπερβολικό ελαιόλαδο. Αντίθετα. Επιλέγουμε μαγειρευτά πιάτα και καταναλώνουμε το γεύμα μας σε ένα μικρότερο πιάτο, καθώς οι μερίδες τείνουν να είναι διπλάσιες από το σύνηθες.
  • Δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας συχνά. Έχοντας ένα φορητό ψυγειάκι μαζί μας, φροντίζουμε ώστε να καταναλώνουμε συχνά όσο περισσότερο δροσερό νερό μπορούμε καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας οι ανάγκες μας είναι αυξημένες.
  • Εντάσσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας ακόμη και τις μέρες των διακοπών είτε με κολύμπι/ θαλάσσια σπορ εάν έχουμε επιλέξει έναν θαλάσσιο προορισμό είτε με πεζοπορία εάν είμαστε σε βουνό

Τόσο απλά και τόσο εύκολα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής ακόμη και τις ημέρες των διακοπών και θα απαλλαγούμε από τις κακές διατροφικές συνήθειες που μας γεμίζουν τύψεις και ενοχές!