Προφίλ

Η Μαρία Ρίτσου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διατολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας. Στη διάρκεια των σπουδών της η πτυχιακή ερευνητική της εργασία με θέμα <<Η επίδραση της καφεΐνης σε αθλητές>> βαθμολογήθηκε με βαθμό Άριστα 10.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της κέρδισε πολύτιμη εμπειρία κάνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο DNA (Συντάγματος) όπου ασχολήθηκε κυρίως με τη διαχείριση βάρους, την παχυσαρκία και διάφορα προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε 2 διαφορετικά ιατρικά κέντρα αδυνατίσματος με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, τη διαχείριση του βάρους, ενώ παράλληλα ανέπτυξε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης.

Επίσης έχει εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε 3 μεγάλα γυμναστήρια της Αθήνας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία σε αθλούμενους, με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής σύστασης και φυσικής κατάστασης, καθώς έχει υπάρξει η ίδια πρωταθλήτρια Ελλάδος στο στίβο (3 και 5 χιλιόμετρα). Σαν αθλήτρια, έχει επιτελέσει μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και έχει συμμετάσχει σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου.

Έχει εμπειρία στην παιδική διατροφή καθώς συνεργάζεται με αθλητικές και καλλιτεχνικές ομάδες. Έχει οργανώσει ημερίδες και έχει επίσης συμμετάσχει σαν ομιλήτρια, σε σχολεία και ιδιωτικά κέντρα με θέματα την ενημέρωση και πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.

Αρθρογραφεί τακτικά στον διαδικτυακό και στον έντυπο τύπο, και μεταδίδει τις γνώσεις και τα τελευταία δεδομένα στο χώρο της διατροφής μέσα από αυτά. Επίσης τα άρθρα του ιστοτόπου της, οποία ενημερώνονται συχνά, και μάλιστα τα αναδημοσιεύονται από άλλους δημοφιλής ιστότοπους.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και συμμετέχει σε συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες στην διοργανωτική επιτροπή. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), του ESPEN (European Society for Clinical Nutrition) και τον GRESPEN (Αντιπρόσωπος του ESPEN) στην Ελλάδα.


Σήμερα διατηρεί το ιδιωτικό της Διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο του Ζωγράφου. Το Διαιτολογικό Γραφείο λειτουργεί νόμιμα με άδεια λειτουργίας Αρ. Πρωτ. 11931 στην οδό Λ. Στρ. Παπάγου 76 και η ίδια κατέχει Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με Αρ. Πρωτ. 22955/2014.

Μαρία Ρίτσου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Γραφείο Ζωγράφου


Λεωφόρος Παπάγου 76 (3ος όροφος), Ζωγράφου, Αθήνα.
Τηλ: 215 5250235
Κιν: 697 6971807
Email: info@diaitologoszografou.gr