Υπηρεσίες

Το διαιτολογικό μας κέντρο προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο χώρο της διατροφής και διαιτολογίας, αντιμετωπίζοντας με απόλυτη επιτυχία κάθε -φυσιολογικό ή παθολογικό- περιστατικό.

 

home_dietitian_icon3

Πρόληψη - Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας

Παχυσαρκία είναι η κλινική κατάσταση στην οποία η υπερβολική αποθήκευση λίπους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία του ατόμου. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) η παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί ως νόσος. Η παχυσαρκία θεωρείται πολυπαραγοντική συνδυάζοντας γενετικούς, νευροχημικούς, ψυχολογικούς παράγοντες καθώς επίσης επηρεάζει και η λήψη ορισμένων φαρμάκων. Δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στην παχυσαρκία στην ΕΕ, με την παχυσαρκία των ανδρών να είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 28%, τη δευτερη θέση στις γυναίκες με ποσοστό 18,4% ενώ τα παιδιά των Ελλήνων θεωρούνται τα πιο παχύσαρκα στην ΕΕ. Η παχυσαρκία συνδέεται με την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας όπως προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος καθώς επιβαρύνει μέση, γόνατα και αστραγάλους, με καρδιαγγειακές παθήσεις και υπέρταση και συνεπώς την εμφάνιση θρομβολυτικών επεισοδίων όπως το έμφραγμα, με σακχαρώδη διαβήτη και αντίσταση στην ινσουλίνη, και τέλος με ψυχολογικά προβλήματα που οδηγούν κοινωνική απομόνωση και το αίσθημα μειονεκτικότητας. Κύριος στόχος των διατροφικών υπηρεσιών είναι η μόνιμη απώλεια βάρους και η διατήρηση του αποτελέσματος μακροχρόνια καθώς και η υιοθέτηση ισορροπημένου τρόπου ζωής στον έλεγχο του σωματικού βάρους και της υγείας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη Διατροφική Συμβουλευτική, στη Διατροφική εκπαίδευση, στην καθοδήγηση, στην ψυχολογική υποστήριξη και εν τέλει στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.
home_dietitian_icon1

Παιδική Παχυσαρκία

Η εμφάνιση και η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων. Καθοριστικό ρόλο παίζει το περιβάλλον το οποίο μεγαλώνουν και η ύπαρξη στη διατροφή τους φαγητών υψηλών σε λιπαρά και χαμηλών σε βιολογική αξία. Eπίσης η ολοένα και αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών με καθιστικές δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας αλλά και την έκθεση τους σε πληθώρα διαφημίσεων τροφ΄΄ιμων υψηλών σε λιπαρά και σε θερμίδες, Άλλος σημαντικός λόγος στον οποίο οφείλεται η παιδική παχυσαρκία είναι γιατί τα παιδιά συχνά παραλείπουν το πρωινό τους αντικαθιστώντας το κατά τη διάρκεια της ημέρας με τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά. Η παιδική παχυσαρκία συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας τα οποία πολλαπλασιάζονται με την αύξηση της ηλικίας εάν δεν αντιμετωπιστεί. Καλό θα είναι οι γονείς να προβλέψουν την παιδική παχυσαρκία ειδικά όταν υπάρχει κληρονομικότητα στην οικογένεια. Η θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας δεν εστιάζει μόνο σε ένα διαιτολόγιο αλλά πρέπει να και από αλλαγές στον τρόπο ζωής και την ένταξη υγιεινότερων συνηθειών στην καθημερινότητα του παιδιού για να είναι αποτελεσματική και να διατηρηθεί το αποτέλεσμα μακροχρόνια.

home_dietitian_icon4

Κλινική Διαιτολογία

Η κλινική διαιτολογία συνεργάζεται άμεσα με την επιστήμη της ιατρικής και περιλαμβάνει την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία μέσω της διατροφής ένα ευρύ φάσμα νόσων. Σακχαρώδης Διαβήτης, Νεφροπάθειες, Δυσλιπιδαιμίες, Καρδιαγγειακά νοσήματα, Υπέρταση, Χοληστερίνη, Μεταβολικό σύνδρομο, Πολυκυστικές Ωοθήκες, Θυρεοειδής, Καρκίνος, Ουρικό Οξύ, Γαστρεντερικές παθήσεις, Ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα είναι μόνο μερικές οι οποίες μπορούν να προληφθούν αλλά και να αντιμετωπιστούν μέσω της διατροφής.
home_dietitian_icon1

Διατροφή για εγκυμοσύνη-Θηλασμό

Η εγκυμοσύνη είμαι μί απολύ σημαντική περίοδος για τη γυναίκα και το έμβρυο καθώς συμβαίνουν σημαντικές μεταβολές που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διατροφική κατάσταση της μητέρας. Η ποικιλία των τροφών είναι απαραίτητη για να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά . Παράλληλα η αποφυγή η ο περιορισμός ορισμένων άλλων τροφίμων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αποβολές ή τοξικότητα στο έμβρυο πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.
home_dietitian_icon4

Αθλητική Διατροφή

Η διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στις επιδόσεις του αθλητή και κυρίως στον πρωταθλητισμό. Εξατομικευμένα διαιτολόγια σε σχέση με το άθλημα, την αθλητική περίοδο και τον αθλητή μπορούν να επιφέρουν μέγιστες αποδόσεις. Κύριος στόχος είναι η μείωση του ποσοστού του λίπους και η παράλληλη αύξηση της μυϊκής μάζας του αθλητή. Παρέχονται ειδικά προαγωνιστικά διαιτολόγια για βελτίωση της αθλητικής απόδοσης με μεθόδους φόρτωσης υδατανθράκων, πλήρωσης υγρών, αναπλήρωσης μυϊκού γλυκογόνου με ή χωρίς συμπληρώματα.
home_dietitian_icon5

Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών

Ο κακός χειρισμός της τροφής σε σχέση με ψυχολογικούς παράγοντες μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές πρόσληψης τροφής. Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων πραγματοποιείται μέσω οργανωμένου πλάνου για τον εντοπισμό του βαθύτερου προβλήματος με ψυχολογική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
home_dietitian_icon2

Ειδικές Δίαιτες

Ανάλογα με την περίπτωση και την περίσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά πρωτόκολλα διατροφών και διατροφικές παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν τον ασθενή να ενισχύσει το μεταβολισμό του και να αυξήσεις τις καύσεις του οργανισμού του. Συνήθως οι ειδικές δίαιτες χρησιμοποιούνται όταν έχουν χαθεί κάποια κιλά και ο οργανισμός αντιστέκεται στην επιπλέον απώλεια βάρους, αλλά και σε άτομα με πολύ βραδύ βασικό μεταβολισμό.
Όλα τα προγράμματα διατροφής είναι εξατομικευμένα, λαμβάνουν υπόψη διάφορους παράγοντες όπως ηλικία, φύλο, ύψος, βάρος, διατροφικές προτιμήσεις, φυσική δραστηριότητα, ωράριο εργασίας, κοινωνική δραστηριότητα και φυσικά την κατάσταση υγείας του ατόμου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του διατροφικού προγράμματος, η διαιτολόγος παρέχει συνεχή διατροφολογική εκπαίδευση, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη και συμπαράσταση, όποτε αυτό χρειάζεται. Υιοθετήστε, σήμερα, σωστές διατροφικές συνήθειες, φροντίστε για την υγεία και το σώμα σας και αποκτήστε ένα καλύτερο επίπεδο ποιότητας ζωής!